Fedtsten er at dejligt materiale at arbejde med. Jeg køber mine fedtsten gennem enten Ravstedhus eller Creative Compagny i Holstebro. Hos Ravstedhus kan man få de største stykker, mens Creative er gode og billige til de små stykker.

 

Fedtstens stykkerne bliver som regel savet ud i mere håndterbare stykker - ved at sætte stenen fast i skruestikken og save ud med en nedstryger. Til selve bearbejdningen bruger eleverne enten den elektriske dekuptørsav eller bare grovfil til at bearbejde stenen groft. Når den ønskede grovform er skabt, skal eleverne bruge sandpapir til at få den ønskede glathed.

 

Hvis man har en polèrmaskine, får man et ganske udmærket resultat ved at afslutte med den - en fin og glat sten.

 

Hvis der skal bores hul i stenen foretrækker jeg, at eleverne kører et lille bor mellem 2 fingre ind i stenen, så der ikke opstår spændinger i stenen, da den kan flække, hvis der bruges maskine.

 

Her er en rejse fra råsten til færdig smykke. De fleste flittige elever kan nå at blive færdige med smykket i løbet af 2 lektionen, men det kræver en indsats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fedtsten er at dejligt materiale at arbejde med. Jeg køber mine fedtsten gennem enten Ravstedhus eller creative compagny i Holstebro. Hos Ravstedhus kan man få de største stykker mens creative er gode og billige til de små stykker.

 

Fedtstens stykkerne bliver som regel savet ud i mere håndterebare stykker ved at sætte stenen fast i skruestikken og save ud med en nedstryger. Til selve bearbejdingen bruger eleverne enten den elektriske dekuptørsav eller bare grovfil til at bearbejde stenen groft. Når den ønskede grovform er skabt skal eleverne bruge sandpapir til at få den ønskede glathed.

 

 

 

 

 

 

 

Materielt design v. Sløjdlærer: Jakob Jensen© 2011 • hamkajegli@hotmail.com

 

Denne side om Materielt Design skal ses som et indlæg til debatten om sløjd & materielt design.

 

 

Derudover skal de forskellige link.og billeder gerne give inspiration til arbejdet med forskellige materialer og arbejdsformer.

Materielt design v. Jakob Jensen