Radisse i potte

Ingredienser

Til 4 pers.

16 lange radiser
8 g persille
8 g purløg
5 g estragon
5 g kørvel
5 g skalotteløg
125 g fåremælksyoghurt
15 g kapers
50 g mayonnaise
5 g Thick & Easy

Maltjord, dag 1
175 g mel
85 g maltmel
50 g hasselnøddemel
25 g sukker
75 g lagerøl

Maltjord, dag 2
40 g mel
20 g maltmel
50 g hasselnøddemel
4 g fint salt
60 g smeltet smør
havsalt




Sådan gør du

RADISER: Skyl radiserne og skær bunden af. Trim de fleste blade af, og gem kun de pæneste.

URTECREME: Hak urter og skalotteløg groft. Blend alle urter, kapers og yoghurt i en Thermomix. Blend mayonnaisen i, og passér igennem en sigte. Blend det hele med Thick & Easy.

MALTJORD: Dag 1. Forvarm ovnen til 90 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og kom dem i en foodprocessor. Blend tre korte gange, mens øllen tilsættes. Spred ud på en bakke, og tør blandingen i ovnen i 3-6 timer. Sorter de største klumper fra den tørre blanding. Dag 2. Bland alle ingredienserne på samme måde som dag 1: Begynd med de tørre ingredienser, og tilsæt dernæst smør. Bland med hænderne de to portioner grundigt sammen for at undgå klumper.

ANRETNING: Sprøjt to potter halvvejs fyldt med urtecreme ved hjælp af en sprøjtepose. Krydr radiserne med havsalt, og stik dem ned i cremen. Drys maltjord på toppen, så det helt dækker urtecremen og delvis radiserne.